Παρά τις αντιδράσεις και την τυπική επιστολή Τσακαλώτου στη DG-COMP για την εξαίρεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής,οι διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η Εθνική Τράπεζα για την πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα προχωρούν κανονικά.

Κάτι που είχε τονίσει και εκπρόσωπος των εργαζομένων όταν αναφέρθηκε στην παρέμβαση Τσακαλώτου. «Φρένο» στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με επιστολή Τσακαλώτου Βέβαια ως είδηση ήταν σημαντική και κάτι που κάνουμε εδώ στο asflaisinet.gr είναι να αναφέρουμε όλες τις ειδήσεις όλες τις πληροφορίες.

Ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης, όλα πλέον θα κριθούν από το τίμημα που θα προσφέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές που αποτελούνται από επενδυτικά funds. Αν και κάποιοι ανεβάζουν ψιλά τον πήχη του τιμήματος, από 700 εκατ έως 1 δις ευρώ, οι συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν για ένα τίμημα της τάξεως των 650-700 εκ ευρώ.

Πάντως, ενδιαφέρον από την κατάληξη αυτού του deal είναι το γεγονός ότι θα προστεθεί ένας επιπλέον ξένος παίκτης στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά, με δεδομένο ότι οι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι που έχουν δραστηριότητα και στην Ελλάδα δεν έδειξαν ενδιαφέρον, παρά τις φημολογίες.

Σύμφωνα, με παράγοντες της αγοράς η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι συνήθως σε αυτές τις εξαγορές οι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για το 100% των επιχειρήσεων που στοχεύουν να αποκτήσουν.

Έτσι, όπως και στην περίπτωση της Eurolife έτσι και στην Εθνική Ασφαλιστική που δεν διατέθηκε το 100% προς πώληση δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρίες, σε αντίθεση με την ΑΤΕ Ασφαλιστική που κατάληξε στην Ergo και σύντομα θα ενοποιηθεί σε μία εταιρία.

Επιπλέον, ασφαλιστικοί όμιλοι που έχουν παρουσία στην Ελληνική Αγορά και με δεδομένο ότι αυτή θεωρείται «αναδυόμενη» αποφεύγουν τα μεγάλα deal και ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως είναι η Ελληνική.

Σε αντίθεση βέβαια με τα επενδυτικά funds που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τέτοιες εξαγορές.

Πηγή : www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια